LED spots til montering i skabe, reoler og på loft

Med LED spots er det muligt at lave en meget unik og effektfuld belysning inden i og under dine skabene, i køkkenet, men også resten af huset. Men før du starter, bør der først overvejes om installationen skal laves som møbelspots, eller som påbygningsspots. Det gælder både ved valg som underskabsbelysning, og som spots indbygget i dine skabe. Det er også værd at overveje om LED skinner og LED bånd giver en bedre effekt.

Fordele ved LED Spots:

De er ikke bare økonomiske, men også miljøvenlige med deres lave energiforbrug fordi de bruger mindre strøm en andre lyskilder som halogen og glødepærer. Med deres længere levetid kan du nyde deres belysning uden at skulle skifte dem ud ofte. De skaber en moderne og fleksibel belysning der passer til ethvert rum, da de kan installeres på mange måder, det kan være skjulte loftspots eller små spots i skabe og reoler.

Skaermbillede 2024 05 22 100522

Fordel ved montering af LED spots:

LED Spots til Skabe:

En fordel ved LED spots er deres lille størrelse og at varmeudviklingen fra dem er lav, så du kan placere dem tæt på genstande uden risiko for overophedning. De skaber et overblik over indholdet i dine skabe, i garderoben bringer de farverne frem i dit tøj og i køkkenskabene bliver det lettere at finde køkkenudstyr og madvarer. 

LED Spots i Reoler:

Hvis du ønsker at fremhæve bøger, kunst eller et lille dekorativ minde i reolen, er LED spots et oplagt valg. De installeres tit skjult i kanten af hylden og ledningerne kan gemmes bag reolen så de ikke forstyrre og fokus forbliver på genstandene. LED spots giver mulighed for at skabe en elegant udstilling ved at tilføje lys på en diskret måde, og hvis du ikke vil gå glip af denne mulighed, burde du overveje lys med regulerbar styrke for at skabe den helt rette stemning. 

LED Spots til Loftmontering:

LED spots til loftet bruges ofte til at oplyse bestemte områder, det kan være en spiseplads eller et arbejdsområde. Det er retningsbestemte spots, der oplyser bestemte områder, for at give et jævnt lysmiljø, så man kan slippe af med skygger og mørke hjørner. For at kunne tilpasse lysstyrken efter tidspunkt på dagen eller bare skabe en stemning i rummet kan du overveje dæmpbare LED spots. 

LED Spots Koekken categorysmall
LED SPOTS I LOFTET
belysning-paa-museer-og-udstillinger
DÆMPBARE LED SPOTS
led-moebelspot
LED MØBELSPOTS

At lave indbygget møbelbelysning – få lys i dine møbler:

Indbygget møbelbelysning er små spots som er egnet til indbygning i træ, altså møbler og skabe.
I modsætning til møbel påbygningsspot, bliver indbygget møbel belysning bygget direkte ind i møblet, og ikke bare sat oven på overfladen. Hermed kan man indbygge spotslamperne i f.eks. bogreoler, kommoder, vitriner og enhver form for skabe. Indbygget spots belysning er en meget praktisk måde at bringe lys i mørke skabe, samt overalt hvor man har brug for mere lys.
Men det er ikke kun det praktiske aspekt af integreret møbelbelysning der spiller en stor rolle. Den rent æstetisk effekt, bør heller ikke undervurderes. Indbygget i hylder eller vitrine skabe, opnår man en flot og effektfuld lyseffekt, hvor både bøger, glas og samleobjekter i scene sættes. – Indbygget møbelbelysning giver en næsten usynlige lyssætning.

Skaermbillede 2024 05 22 100532

Indbygget og påbygget spotlamper:

Indbyggede og påbygget LED lamper er den mest beskedne og næsten usynlig lyskilde man kan få. Derfor kan indbyggede møbelspots indsættes overalt, hvor der er brug for flot behageligt lys, og hvor opmærksomheden ikke skal tiltrækkes af lampen. Alene det belyste objekt skal tiltrække din opmærksomhed. Indbyggede spots falder diskret i et med skabet, loftet, vægge eller endda gulvet, og sørger for at oplyse der hvor der ikke er brug for andet end lys.

Gennemse vores sortiment af disse funktionelle og uundværlige integrerede møbellamper her.

Vælg den Rette Farvetemperatur og Lysstyrke:

Farve og lysstyrke er afgørende for det samlede indtryk. En varm farve skaber en hyggelig og afslappende stemning, mens en koldere farve passer godt til arbejdsområder, hvor klart lys er vigtigt. Lysstyrken bør afstemmes med rummets størrelse og funktion når du vælger LED spots;  hvor en reol kræver mindre lys end fx et større køkkenområde.

Installation og Sikkerhed:

LED spots er rimelige simple at installere, men det er vigtigt at sikre, at installationen sker korrekt for at undgå overophedning og beskadigelse. Så sørg altid for at det er en autoriseret el-installatør der installere dem, især da man skal være ekstra opmærksom på de elektriske installationer hvis de skal installeres i køkkenskabe eller badeværelsesskabe, hvor der kan forekomme fugt. 

Fjernbetjening og Smarte Funktioner:

LED spots nu til dags fås ofte med smarte funktioner, som gør det nemt at justere lysstyrke og farve via en fjernbetjening eller en app. Dette gør det især nyttigt hvis du bor i et større hjem, hvor du kan styre belysningen i flere rum med et enkelt klik. Og det giver også muligheder for timers og automatiserede indstillinger, så lyset fx kan tænde ved solnedgang og slukker, når du går i seng.

køkkenskab med led belysning
KØKKENSKAB MED LED STRIPS BELYSNING
kokkenspots
KØKKENSKAB MED LED SPOTS BELYSNING

Valg af LED Spots – Kvalitet og Pris:

Det kan betale sig at investere i kvalitetsprodukter med pålidelige sikkerhedscertifikater, selvom det kan være fristende at vælge nogen billigere LED spots i stedet for. De har en længere levetid og bedre ydeevne, så selv om de er lidt dyrere kan LED spots med høj kvalitet spare på økonomien i det lange løb. Du skal også huske at kontroller, om pærerne har de nødvendige godkendelser, så de lever op til sikkerhedsstandarder. Ofte har anerkendte mærker også længere garanti, hvilket giver dig tryghed for din investering.

Kontakt:

Er du i tvivl, har du spørgsmål eller brug for hjælp? Så står vi klar med gode råd og vejledning, så kontakt os endelig!

Kontakt os kl. 08-15 mandag til fredag på tlf: 43 474 272 eller skriv til os døgnet rundt på service@sunflux.dk  

Hvor mange LED spots skal man sætte op?

Antallet af loftspots, du skal bruge, varierer afhængigt af rummets anvendelse, men en god tommelfingerregel er, at du bør have omkring et spot pr. 1-1,5 kvadratmeter. I rum som køkkenet eller badeværelset, hvor det er nødvendigt med rigeligt lys til forskellige opgaver, som madlavning og rengøring, anbefales det at følge denne retningslinje. Men hvis du ønsker at fokusere belysningen på specielle områder i skabe eller reoler, kan færre LED spots være tilstrækkelige

For eksempel, hvis dit køkkenloft er 6 kvadratmeter, ville du typisk bruge mellem 5-6 spots. Denne konfiguration sikrer, at du har en jævn fordeling af lys over hele arbejdsområdet, hvilket gør det lettere at se, hvad du laver, og skaber en indbydende atmosfære.

Husk dog, at disse retningslinjer kan variere afhængigt af din personlige smag og de specifikke lyskrav i dit hjem. Det er altid en god idé at konsultere en belysningsekspert eller en interiør designer for at få det bedst mulige resultat.

De synlige ledninger må du godt selv trække, det kan være fra lampeudtag hen til hvor lampen skal sidde i loftet eller ledning langs paneler til f.eks. en gulvlampe eller lamper på væggen. Du må ikke selv trække kabler bag væg eller loft, heller ikke trække kabler til nye installationer.

Man starter typisk med en passende strømforsyning og kabler til at forbinde LED spotsene til det elektriske system. Du skal først sikre, at strømmen er slukket for en sikker installation. Derefter trækkes ledninger fra strømforsyningen til hvor LED spotsene skal være. Husk, at i installation af elektriske enheder er forsigtighed en nødvendighed og kan kræve autoriseret el-installatør, så kontakt en elektriker, hvis du er i tvivl om installationen.

Du skal først sørge for, at lyset er slukket og pæren er kølet af, da de kan blive varme under brug. Hvis den er fastgjort med twist/lås system skal du trykke forsigtigt på spotten og drej den mod uret. Sidder pæren i en fjederbeslag, skal du trykke fjederholderen forsigtigt sammen og trække pæren ud. Pas på ikke at overbelaste eller bøje beslagene, da de kan være følsomme. Når pæren er løs, kan du trække den lige ud af fatningen.

Det afhænger helt af rummets størrelse, lysbehov og hvad din ønskede effekt er. Det anbefales at der placere spots med en afstand på cirka 1-1,5 meter mellem hver pære for at skabe jævn belysning uden mørke pletter. Afstanden reduceres i mindre rum for mere koncentreret lys, mens i større rum kan man have spots med større mellemrum. 

LED spots bruger generelt meget mindre strøm og har en længere levetid end traditionelle halogen- eller glødepærer. Dette gør dem til en økonomisk løsning i det lange løb, da de kan minimere elregningen betydeligt, selv ved hyppig brug. Så selvom LED-pærer koster mere end andre pærer at anskaffe sig, vil de samlede besparelser gøre dem til en prisvenlig løsning på sigt.

Del Blog indlægget::

Skriv et svar